Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Канонічна візитація Чернівецького деканату Львівської архідієцезії

Канонічна візитація Чернівецького деканату Львівської архідієцезії

3 березня розпочалася канонічна візитація Чернівецького деканату, яка відбувається раз на 5 років. Першою її подією стала врочиста Меса зі священиками і сестрами деканату на чолі з єпископами-помічниками Леоном Малим та Едвардом Кавою. На жаль, через хворобу архієпископ Мечислав Мокшицький не зміг приїхати.
Про це повідомляє сайт парафії Воздвиження Всечесного Хреста в Чернівцях.

Після привітання й Божої Служби єпископ Леон розпочав візитацію парафії Воздвиження Всечесного Хреста зустріччю з представниками різних парафіяльних груп. День був насичений: єпископ зустрівся з представниками влади, Греко-Католицької Церкви, преси, з дітьми й молоддю, оглянув парафіяльну канцелярію, відвідав могили померлих священиків.

Наступного дня, в неділю, на усіх Месах єпископ звертався з пастирським словом до парафіян, уділяючи благословення для хворих, для дітей і майбутніх матерів, для подружніх пар. Дякуємо за перебування між нами єпископа, за його повчання, настанови й молитву.

За темою:

Про життя Римсько-Католицької Церкви у Чернівцях
«Слухати, щоби любити» – зустріч богопосвячених осіб у Більшівцях Львівської архідієцезії
Найстаріший сонячний годинник на Західній Україні буде оновлено
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.