Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Хода Трьох Царів в Житомирі

Хода Трьох Царів в Житомирі

У неділю 12 січня в Житомирі, вже в шостий раз, всі стали свідками, як три царі йшли поклонитися Царю Всесвіту! 
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.


Все дійство розпочалось Святою Месою у храмі в парафії Божого Милосердя. А о 13.00 – біля храму збираються люди. Можна було побачити прихожан з цілого міста, котрі приїхали, щоб разом, у процесії з Трьома Царями, прийти до Святої Родини та поклонитись Новонародженому Господу.


Перед виходом кожен отримав пісенник з колядками, прапорець, а також корону, щоб відчувати себе справжньою царською свитою. На початку ходи всі присутні привітали Царів. Кожен з них мав своє військо, та входили з відповідними промовками. На поблизькому стадіоні молодь зробила інсценізоване впровадження у ходу. Там були і ангели, і цар Ірод, і Марія з Йосифом.


У супроводі священиків, зі співом колядок, цілий почет рушив до храму святого Йоана з Дуклі. Згідно з традицією всю процесію вела зірка, за якою йшли три царі зі своїми військами та справжнім духовим оркестром, далі слідувала свита вірних, які хотіли долучитись до почету і віддати шану новонародженому Ісусу.


Всю дорогу дорослі та діти співали колядки. Урочиста вулична хода завершилась в храмі святого Йоана з Дуклі, де Мудреці і всі присутні віддали поклін Дитятку Ісусу. Вже не потрібні були корони, адже всі знайшли правдивого і єдиного Царя Всесвіту та людських сердець.


На завершення отець Петро Новосельський OFM, уділив усім Божого благословення а отець Ярослав Ольшевський SAC (головний організатор) заохотив до такої ж самої зустрічі за рік. Повертаючись до своїх домівок всі мали тверде переконанням про приналежність до Царської Родини самого Господа Ісуса.

Фоторепортаж