Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Інавгурація нового академічного року в Теологічному інституті святого Йосифа Більчевського

Інавгурація нового академічного року в Теологічному інституті святого Йосифа Більчевського

29 вересня в Теологічному інституті святого Йосифа Більчевського в Брюховичах урочисто розпочали 2018/2019 навчальний рік. Євхаристію в академічному храмі очолив архієпископ Віктор Скворц із Катовіце, з яким співслужили архієпископ Мечислав Мокшицький, єпископ-емерит Мар’ян Бучек, ректор львівської ВДС отець Петро Бжеський, ректори сенімарій у Городку й у Києві та священики з України й Польщі.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Інавгурація розпочалася з молитви та студентського гімну «Gaudeamus igitur». За минулий академічний рік і все десятиліття роботи інституту перед присутніми відзвітував його директор – отець доктор Яцек Ульяш.

Отець доктор Анджей Зволінський прочитав лист-вітання від ректора Папського Університету Йоана Павла ІІ в Кракові й передав афіліаційний декрет Конгрегації у справах католицького виховання в Римі, яким ВДС святого Йосипа юридично приєднано до Університету Йоана Павла ІІ в Кракові.

Інавгураційну лекцію цього року прочитав проректор Люблінського католицького університету, отець доктор Анджей Kiціньський, на тему «Сторіччя Люблінського католицького університету Йоана Павла II як доказ Божественного Провидіння».

Після лекції отець Петро Бжеський представив нових студентів, які склали присягу й отримали з рук митрополита Львівського залікові картки й посвідчення студентів І року (курси А і В). Учасників відкриття року привітали керівники Вищих духовних семінарій РКЦ у Ворзелі й Городку та Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський.

Пастирське слово до студентів і наставників звернув архієпископ Мечислав Мокшицький. А на завершення урочистості, на подяку за все, ієрархи, вихователі, студенти й гості проспівали чудову пісню на честь Діви Марії: «Sliczna Gwiazdo miasta Lwowa» – «Прекрасна Зірко Міста Львова».
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.