Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа призначив Секретаря Конгрегації Східних Церков

Папа призначив Секретаря Конгрегації Східних Церков

Ним став Преосвященний Джорджіо Деметріо Ґалларо, дотеперішній єпископ ординарій дієцезії П’яна-дельї-Албанезі Італо-Албанської Греко-Католицької Церкви.
Про це пише Vatican News.

У вівторок 25 лютого 2020 року Ватиканський прес-центр повідомив про те, що Папа Франциск призначив нового Секретаря Конгрегації Східних Церков – Владику Джоржіо Деметріо Ґалларо, що дотепер очолював дієцезію П’яна-дельї-Албанезі в Сицилії Італо-Албанської Греко-Католицької Церкви, надавши йому архієпископську гідність. Він був також радником Конгрегації Східних Церков.

Він народився в 1948 року в містечку Поццало на Сицилії. Рукоположення у священики отримав в 1972 року в США, де потім займався душпастирською діяльністю в різних парафіях східних Католицьких Церков.та викладав канонічне право. 31 березня 2015 року Папа Франциск призначив його єпископом і ординарієм дієцезії П'яно-дегльї Албанезі на Сицилії.
Новини з Ватикану У Ватикані відбулась презентація Послання Папи на Великий Піст 2020 У понеділок 24 лютого 2010 року у Ватикані відбулась презентація Послання Папи на Великий Піст 2020: «Ми вас благаємо в ім’я Христа: примиріться з Богом!» (2 Кор. 5, 20). Прес-конференцію очолив кардинал Петер Турксон, Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові.