Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Зустріч Конференції вищих настоятелів чоловічих інститутів богопосвяченого життя

Зустріч Конференції вищих настоятелів чоловічих інститутів богопосвяченого життя

11.09.2017 року в м. Житомирі, в монастирі Братів Менших Францисканців відбулася зустріч Конференції вищих настоятелів чоловічих інститутів богопосвяченого життя.

Зустріч розпочалася Євхаристією, яку очолив о. Даниїл Ботвіна, міністр провінціальний Братів Менших. Під час зустрічі було обрано консульту Конференції, яка є її керівним органом. До складу консульти увійшли Брат Блажей Суска, OFMCap - голова, о. Даниїл Ботвіна,  OFM - заступник, а також консультори: О. Юзеф Кухарчик OCD, брат Станіслав Кава, OFMConv.,  о. Павло Вишковський, OMI. Секретар Конференції, о. Юстин Міщенко OSPPE, був обраний теж секретарем консульти. Предметом засідання було декілька тем,  зокрема співпраця з Конференцією Римсько-католицьких єпископів України, співпраця з Конференцією жіночих інститутів богопосвяченого життя, допомога в АТО, а також юридичні нюанси затвердження статутів парафій, монаших домів та провінцій.

о. Юстин Міщенко OSPPE


По темі:

Зустріч Рад Конференцій вищих настоятелів і настоятельок РКЦ

Відбувся Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви

Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.