Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Відпуст кафедральної парафії у Луцьку

Відпуст кафедральної парафії у Луцьку

29 червня Католицька Церква відзначає урочистість святих Апостолів Петра і Павла. Ця урочистість має особливе значення для кафедральної парафії у Луцьку, оскільки в цей день вона вшановує своїх небесних покровителів. 
Про це повідомляє Луцька дієцезія.


В цей день парафіяни дякували Богові на спільній Євхаристії, яку очолив настоятель парафії о. кан. Павло Хом’як, у співслужінні з о. Олександром Гамалійчуком, настоятелем з Торчина (який в цей день святкує 23 річницю священицьких свячень), та о. Марціном Цєсєльскім, нотаріусом Управління Луцької дієцезії.


На завершення урочистої Євхаристії відбулося виставлення Пресвятих Дарів, під час якого дякували Богові за всіх, які передали віру та усіх, хто допомагає у зростанні віри, просили необхідних благодатей для наших захисників та про мир в Україні.


На завершення залунав подячний гімн «Тебе, Боже, прославляємо». Опісля Святої Меси парафіяни привітали свого настоятеля з іменинами та подякували за його служіння.
Новини з України Львівські єпископи про візит Йоана Павла ІІ до України Цього року відзначаємо 21-у річницю Апостольської подорожі, сьогодні вже святого, папи Йоана Павла ІІ до України. Архієпископ Мечислав Мокшицький, який у тому часі виконував функції другого секретаря Святішого Отця, згадує про відвідини папою митрополичої курії, яка на той час ще не була повернута законним власникам, а також згадав найважливіші, на думку митрополита, слова Святого Папи сказані у Львові.