Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Кардинал Майкл Черні на Закарпатті

Кардинал Майкл Черні на Закарпатті

У середу 9 березня Закарпаття відвідав кардинал Майкл Черні, спеціальний представник Ватикану у справах благодійної допомоги жертвам війни Росії проти України.
Про це повідомляє Мукачівська дієцезія.

Його Еміненція зустрівся з єпископами, духовенством Закарпаття та представниками влади. Участь у зустрічі взяв і Апостольський Адміністратор Мукачівської дієцезії єпископ Микола Лучок ОР та президент Caritas-Spes Україна о. Петро Жарковський.


Кожен з єпископів і представників спільнот поділилися власним досвідом: як болісним, пов’язаними з війною, так і силою взаємодопомоги, яку досвідчуємо на всіх рівнях.


Єпископи звернулись до кардинала Майкла Черні з проханням, щоб Папа теж витривало робив все від нього залежне, для припинення цієї війни.

Кардинал Черні передав благословення від Святішого Отця Папи Франциска та наголосив: «Україну підтримує весь християнський світ та молиться за припинення війни».

Новини з України Допомога Лицарів Колумба для Києва Антикризовий штаб Львівської архідієцезії на чолі з єпископом-помічником Едвардом Кавою у співпраці з Орденом Лицарів Колумба, місією «Карітас-Спес» Львівської архідієцезії та Фондом «Даймо надію» продовжують активно працювати над забезпеченням гуманітарною допомогою осіб постраждалих від воєнних дій – як біженців, так і тих, що не змогли виїхати з охоплених активними воєнними діями територій.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.