Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні

Новенна до св. Йосифа (день 9)

Розпочалося молитовне приготування до урочистості св. Йосифа, яку відзначаємо 19 березня. Сьогодні дев'ятий день новенни. 
ВСТУПНА МОЛИТВА
(мовиться кожного дня новенни)

О славетний святий Йосифе, названий батьку Господа нашого Ісуса Христа і пречистий Обручнику Непорочної Діви Марії, ось ми, недостойні твої шанувальники, віддаємося тобі в опіку і обираємо тебе своїм особливим покровителем, опікуном, помічником і заступником перед Богом. Випроси у Нього для нас благодать доброго життя та щасливої смерті, а також моли Бога про благодаті, про які ми сьогодні просимо тебе в цій новенні.

Після цієї молитви належить подумки або вголос представити свої прохання.

МОЛИТВА НА 9-Й ДЕНЬ НОВЕННИ

Святий Йосифе, покровителю святобливої смерті, біля твого смертного ложа перебували Спаситель і твоя Пречиста Обручниця. Випроси нам благодать, щоб і ми могли відійти з цього світу в присутності Ісуса та Його Непорочної Матері.

КІНЦЕВА МОЛИТВА

Приходимо до тебе, святий Йосифе, у нашій недолі. Звертаючись за допомогою до твоєї Пресвятої Обручниці, з вірою благаємо і про твою поміч. Заради любові, яка єднала тебе з Непорочною Дівою Марією, і заради твоєї батьківської турботи, якою ти оточував дитину Ісуса, смиренно благаємо: милостиво поглянь на людство, яке Ісус відкупив власною Кров’ю, і своїм могутнім заступництвом допоможи нам у потребах наших.

Опікуне Святого Сімейства! Піклуйся про вибраний народ Ісуса Христа. Віддали від нас, любий отче, всіляку хворобу, блуд і зіпсуття. Наш могутній заступнику! У боротьбі з силами темряви прийди до нас із небесною допомогою, і, як колись ти врятував Дитя Ісус від Ірода, так і тепер охороняй святу Церкву Божу від ворожих підступів та всілякого зла.

Невтомно опікуйся кожним із нас, щоб ми за твоїм прикладом і з твоєю допомогою осягли вічне блаженство на небесах. Амінь. (молитва папи Лева ХІІІ)

З молитовника "Хранитель спасіння" 

Зображення: Unsplash