Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 12 неймовірних святих, які надихають

12 неймовірних святих, які надихають

В урочистість Всіх Святих можемо познайомитись із 12-ма неймовірними святими. Їхні історії життя надихають. Коли ви прочитаєте про їхній вік - будете здивовані. Господь робить зі своїми вибраними дивовижні речі! Знайомтесь!  
Святий Хосе Санчес дель Ріо (1913-1928), 15 років

Pinterest

Хосе народився у Мексиці, у багатодітній родині. Вже у віці 9 років прийняв Перше Причастя, особливо вшановував Діву Марію. Хлопчик завжди старався допомагати іншим і жертвував собою заради них.

Уже у 15 років юному Хосе випала нагода мужньо визнати свою віру в Бога. Його мучили і змушували відректись від того, у що він вірив. Юнак навіть за це потрапив до в’язниці. Звідти писав до своєї мами: «Я помираю щасливий біля нашого Господа…». Навіть після важких страждань Хосе не зрікся віри і за це був розстріляний у 1928 р.

Проси у святого Хосе дар мужнього визнання віри в Бога там, де ти є,– вдома, серед друзів, на роботі.

Святий Домінік Савіо (1842-1857), 15 років

Pinterest

Домінік народився у бідній італійській родині. У віці 7 років, приймаючи святе Причастя, постановив: буду часто сповідатись і приймати причастя.Святкуватиму неділю і свята.Моїми друзями будуть Ісус і Марія.Я краще помру, ніж згрішу. І дотримався слова.

Домінік щодня мав ходити до школи 16 км пішки, але ніколи не спізнювався. Одного разу його запитали, чи не боїться ходити сам так далеко, на що він здивовано відповів: «Я не сам. Зі мною Пресвята Діва Марія та ангел-охоронець». Проголошений святим у 1933 р.

Проси у святого Домініка, щоби Ісус та Марія були Твоїми друзями!

Блаженна Антонієта Мео (1930-1937), 7 років


Народилась у заможній римській родині, але була дуже набожною. У віці 6 років, граючись у саду, вдарилась коліном. Через якийсь час у цьому місці з’явилась пухлина, ліву ногу треба було ампутувати. Не зважаючи на це, всі подальші страждання Антонієта переносила дуже мужньо. Їх вона жертвувала за душі в Чистилищі та грішників.

У ніч на Різдво 1936 р. Антонієта прийняла Перше Причастя, а через кілька місяців – Миропомазання. Померла 3 липня 1937 р. Беатифікована 2007 р.

Проси у блаженної Антонієти відвагу переносити всі страждання!

Блаженний Сільвіо Дісегна (1967-1979), 12 років


Сільвіо народився 1967 р. поблизу Турина (Італія), мріяв бути вчителем. Коли у віці 10 років отримав у подарунок від мами друкарську машинку, першими словами, які він написав, були: «Дякую тобі, мамо, що народила мене на світ, дала мені життя, яке є таким прекрасним! Я так хочу жити!» Але вже за кілька місяців у нього виявили рак кісток, який прикув його до інвалідного візка і прирік на страждання, які хлопець жертвував у багатьох намірах разом із щоденним Причастям.

Сільвіо помер 1979 р. Беатифікований 2014 р.

Проси у Сільвіо навчити тебе бути вдячним та радіти життю!

Слуга Божа Марія Кармен Ґонсалез-Валеріо (1930-1939), 9 років

Modlitba

Народилась 1930 р. в Мадриді (Іспанія). У віці 2 років прийняла таїнство Миропомазання. Любила молитись і робити добрі вчинки (роздавала перехожим іконки, які купувала на свої кишенькові гроші). Кармен молилася за вбивць свого тата, який загинув під час громадянської війни в Іспанії, а також за навернення тогочасного президента Іспанії Мануеля Азана.

Своє життя повністю віддала Богові, про що записала у своєму нотатнику. У віці 9 років захворіла на скарлатину і померла, дуже страждаючи.

Проси Марію Кармен про любов до молитви та добрих вчинків!

Святі Франциск (1908-1919), 11 років, та Гіацинта Марто (1910-1920), 10 років

Dappled Things

Брат і сестра з Фатіми (Португалія), яким разом із Луцією Сантос з’являлась Діва Марія. Франциск і Гіацинта були неписьменними. Допомагали батькам випасати овець. Франциск був спокійним, мовчазним, глибоко віруючим. Любив молитися на самоті, щоб винагородити Ісуса за гріхи світу. Гіацинта була також дуже набожною, робила багато зречень заради навернення грішників. Кращі фрукти завжди віддавала іншим, а собі лишала гірші.

Діва Марія в об’явленнях просила дітей, аби переказали іншим людям про потребу молитись Розарій у намірах винагородження за гріхи і навернення грішників.

Через важку хворобу спочатку помер Франциск, а потім і Гіацинта.

Проси Франциска і Гіацинту вчити тебе вміти відмовлятись від чогось приємного!

Свята Марія Ґоретті (1890-1902), 12 років

WorthPoint

Марія народилась 1890 р. в Італії у бідній родині. Вона була скромною дівчиною, слухняною, доброю, сумлінною. Часто її бачили в руках із Розарієм. У віці 12 років Марія стала жертвою насильства і вбивства, захищаючи свою чистоту. Після смертельних травм вона прожила ще один день. Не зважаючи на все, що зробив її кривдник, вона засвідчила, що «хоче бути разом із ним у небі».

Марія Ґоретті була канонізована 1950 р.

Проси у Марії вміння пробачати своїм кривдникам!

Блаженна Кароліна Кузка (1898-1914), 16 років


Народилась у Польщі, в бідній, але дуже набожній родині. У школі Кароліна була доброю ученицею, серед однокласниць вирізнялась інтелігентністю, по-чуттям обов’язку та поваги. У 9 років Кароліна прийняла Перше Причастя. Була дуже працьовитою і завжди допомагала батькам. Щодня молилась Розарій, який носила на шиї.

У 1914 р. розпочалася І Світова війна. Російські військові зайняли рідне село Кароліни. Одного дня солдат напав на 16-річну Кароліну. Вона загинула, захищаючи свою чистоту і невинність.

1987 р. Папою Йоаном Павлом ІІ проголошена блаженною.

Проси у Кароліни дару чистого серця!

Святий Станіслав Костка (1550-1568), 18 років

Trendsmap

Походив із польської сім’ї дворян. Він зростав добрим і сумлінним хлопцем. Закінчивши коледж у Відні, Станіслав відчув прагнення піти до монастиря, аби служити Богові. Його рідні намагалися йому перешкодити у здійсненні намірів, але це його не зупинило.

Молодий юнак прагнув над усе виконати Божу волю. Навіть утік з дому, мандруючи пішки. Врешті, у віці 17 років його прийняли до Ордену Єзуїтів у Римі. За рік, заразившись малярією, Станіслав помер.

Канонізований 1726 р.

Проси у Станіслава відваги у всьому виконувати Божу волю!

Блаженна К’яра Бадано (1971-1990), 18 років

Radiomaria

Дівчина народилася в Італії, у християнській родині. Завжди життєрадісна і активна, вона всіляко намагалась усім життям довести свою віру в Христа. Знайомі пригадують її сяючі очі та посмішку. В 17 років у К’яри знайшли ракову пухлину. Два роки страждань дівчина прийняла з довір’ям і присвятила Христу.

Не зважаючи на страшенний біль, вона завжди дарувала оточуючим радість і підтримувала сусідів по лікарняному ліжку. Один із знайомих К’яри свідчить: «Ми приходили її підтримати, підбадьорити, а насправді це вона нас підбадьорювала».

Проголошена блаженною 2010 р.

Проси у К’яри дар нести радість оточуючим та втішати засмучених!

Лаура Вікунья (1891-1904), 13 років

Youtube

Народилась в Аргентині. Після смерті тата мама Лаури почала жити поза шлюбом з іншим чоловіком. Лаура через це дуже переживала. Просила маму побратися з вітчимом, але за це була вітчимом жорстоко побита.Після побиття дівчина захворіла і померла. На її могилі зробили напис: «Її життя було поемою чистоти, любові й жертви за матір».

Після свого Першого Причастя Лаура занотувала: «О Господи, я хочу любити і служити Тобі ціле моє життя! Я віддаю Тобі свою душу, своє серце, всю себе!»

Проси у Лаури дар ревної молитви за своїх батьків!

Упорядкувала Аліна Петраускайте 












Святі дня 30 червня – довільний спомин першомучеників святої Римської Церкви Про переслідування християн згадує вже книга Діянь у розділі 8: громада в Єрусалимі через небезпеку гонінь мусила розпорошитися по містах і селах, завдяки чому ширилася проповідь Божого Слова та зростала кількість вірних.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.