Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа прийняв у Ватикані Президента Словенії

Папа прийняв у Ватикані Президента Словенії

Серед різних тем, які розглядалися під час візиту, були також розширення ЄС та ситуація в Україні.
Про це пише Vatican News.

У понеділок, 7 лютого 2022 року, Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Словенії Борута Пагора, який опісля зустрівся з Державним Секретарем Апостольського Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, якого супроводжував архієпископ Пол Річард Ґаллаґер, Секретар у справах стосунків з державами.

Як інформує прес-служба Апостольського Престолу, зустріч Святішого Отця та Президента Словенії тривала приблизно півгодини, після чого відбувся обмін подарунками та представлення делегації. Папа Франциск подарував мозаїку, що зображує «Сіяча», та спеціальні видання документів понтифікату, як також фотоальбом про молитву на площі Святого Петра за відвернення пандемії, що відбулася 27 березня 2020 року. Президент привіз типові словенські солодощі, панелі декоративних вуликів і книгу про бджільництво.

У повідомленні прес-служби зазначається, що під час переговорів у Державному Секретаріаті, що відбувалися в контексті тридцятиріччя визнання Словенії Апостольським Престолом і встановлення дипломатичних стосунків, сторони висловили високу оцінку позитивним двостороннім стосункам та діалогові, що триває між Церквою та владою країни. Крім того, були розглянуті різні теми міжнародного і регіонального характеру, між якими регіональна співпраця, розширення Європейського Союзу на країни західних Балкан і ситуація в Україні.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.