Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Кардинал Конрад Краєвський у Львові

Кардинал Конрад Краєвський у Львові

У вівторок, 8 березня 2022 року, Папський Елемозинарій кардинал Конрад Краєвський прибув до Львова. Перший день був присвячений зустрічі з біженцями та духовенством. 
Як повідомлялося, перша зустріч з українськими біженцями відбулася ще у Польщі. У селищі Корчова, що розташоване поруч із пунктом пропуску Корчова-Краківець, приміщення супермаркету перетворили на тимчасовий прихисток для людей, що залишають терени, де точиться запекла війна та гине мирне населення. 


Посланець Папи відвідав монастир сестер бенедиктинок у с. Солонка біля Львова. Тут під опікою сестер перебуває 120 осіб, переважно це постраждалі від війни жінки та діти. 


Першого дня Папський Елемозинарій кардинал Краєвський зустрівся з в. о. Голови конференції єпискату РКЦ в Україні архієпископом Мечиславом Мокшицьким та Головою УГКЦ Святославом Шевчуком. Кардинал Краєвський розповів, що бажає відвідати в Україні центри соціального служіння та зустрітися з біженцями й усіма тими, хто є жертвами війни Росії проти України.

Під час зустрічі кардинал Краєвський, архієпископ Мечислав та Блаженніший Святослав мали змогу безпосередньо поспілкуватися з Папою Франциском. Папський легат розповів Святішому Отцеві про перші враження від візиту, зокрема про те, що побачив на території Польщі. Папі було також повідомлено програму візиту його посланця в Україну, яку попередньо обговорили учасники зустрічі.

Важливо зауважити, що візит папського легата в Україну не має запланованої дати завершення. Святіший Отець доручив йому бути в Україні стільки, скільки буде потрібно, щоб забезпечити від імені Апостольської cтолиці супровід українського народу в цих драматичних моментах його історії, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.


Цього ж дня через відеоконференцію відбулася розмова кардинала Краєвського з митрополитом Епіфанієм (ПЦУ). У розмові також взяв участь архієпископ Мечислав Мокшицький. Митрополит Епіфаній подякував Папі Франциску за молитву про мир в Україні, за піклування про жертв війни та біженців. «Ми вдячні Папі Римському, а також католикам і усім християнам світу за молитву про мир для України і підтримку нашого народу в час війни» – підкреслив Предстоятель ПЦУ.

Митрополит Мечислав Мокшицький повідомив, що днями у Львові за участі ієрархів ПЦУ також відбудеться екуменічна молитва за мир для України, пресслужба Київської митрополії.

Нагадуємо, 6 березня 2022 р., Папа Франциск оголосив про те, що відправив двох кардиналів як вираження солідарності зі страждаючим українським народом. Це кардинали Конрад Краєвський, Папський Елемозинарій, та Майкл Черні, в.о. Префекта Дикастерії служіння цілісному розвиткові людини. Цим жестом Папа також хоче нагадати світові про схожі ситуації в інших частинах світу, як він говорив після молитви «Ангел Господній» 27 лютого: «Із серцем, яке розривається від того, що діється в Україні, – і не забуваймо про війни в інших частинах світу, як у Ємені, Сирії, Ефіопії, – повторюю: нехай замовкне зброя! Бог перебуває на боці миротворців, а не тих, які застосовують насильство».
Новини з України Єпископ Кава до семінаристів: «Бог дає нам ці служіння, щоб ми наверталися» 5 березня 2022 року семінаристи третього та четвертого курсу Вищої духовної семінарії св. Йосифа у Львові у присутності ректора та своїх співбратів-семінаристів прийняли з рук єпископа-помічника Львівської архідієцезії Едварда Кави служіння лекторату й аколітату.