Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Рада Церков закликає віруючих відзначати Великодні свята вдома з сім'єю

Рада Церков закликає віруючих відзначати Великодні свята вдома з сім'єю

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала кожного віруючого не ставитися легковажно до коронавірусної хвороби та не піддаватися хибному відчуттю безпеки, але дослухатися до настанов своїх релігійних лідерів і рішень уряду. 
Зокрема, ВРЦіРО закликає відзначати Великодні свята по своїх домівках, у сімейному колі, щоб віра кожного проявилася у любові до свого ближнього.

Наводимо повний текст заклику Ради Церков: 

Комюніке зустрічі в форматі відеоконференції
між Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій та Національною поліцією України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій за підсумками зустрічі з Головою Національної поліції України І.В. Клименком, нагадуючи свій Заклик щодо профілактики поширення коронавірусу від 16 березня 2020 року:

  • Висловлює подяку медикам, поліції та всім людям, які, ризикуючи власним життям, служать ближнім у боротьбі з подоланням епідемії коронавірусу COVID-19;
  • Закликає вірян кожної церкви і релігійної організації не ставитися легковажно до коронавірусної хвороби та не піддаватися хибному відчуттю безпеки, але дослухатися до настанов своїх релігійних лідерів і рішень уряду щодо відзначення Великодніх свят по своїх домівках, у сімейному колі, щоб віра кожного проявилася у любові до свого ближнього й усіх!
  • Звертаємося до священнослужителів всіх конфесій і просимо вас з відповідальним словом звернутися до вірних у своїх громадах про необхідність дотримання карантинних приписів, щоб мінімізувати ризик зараження і поширення інфекції;
  • Закликаємо усіх до молитви за Україну, за зцілення людей, за медиків і увесь медперсонал та подолання епідемії коронавірусу, відновлення економіки і нормального життя.

Нагадуємо, щонеділі під час карантину, UA:Перший та 5 канал о 09:30 транслюють Святу Месу з київської конкатедри.

Джерело: Інститут релігійної свободи

Зображення: EWTN Україна
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.